www.ikwz.nl

Project Noabers Helpen Eenzame Ouderen

Project Noabers Helpen Eenzame Ouderen  

Om de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden hebben we een plan van aanpak voor gemeenten ontwikkeld. Dit plan heeft geleid tot het project Noabers Helpen Eenzame Ouderen. Het tweejarige project start in voorjaar 2020. In opdracht van Stichting IkkanWelzijnvoeren we het programmamanagement uit in samenwerking met projectleider Jeroen Ottink voor vier Twentse kernen uit. Het project wordt gefinancierd door o.a. Provincie Overijssel en een aantal fondsen.

 

Start voorjaar 2020 Omzien naar Elkaar in Nijverdal 

In samenwerking met verenigingen en stichtingen in Nijverdal en met de Huiskamer van Nijverdal en De Welle hebben we de krachten gebundeld om tijdens de Corona Crisis initiatieven op te zetten om eenzame mensen in Nijverdal met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Vrijwilligers worden gestimuleerd, gevraagd en ingezet voor o.a. het maken van een praatje via de telefoon, beeldbellen, iemand opfleuren of gewoon een leuk kaartje te schrijven. Op basis van de wensen en behoeften met de focus op ouderen worden de vrijwilligers ingezet voor o.a. boodschappen, klussen, hond uitlaten, vervoer en maaltijd bezorgen.

 

Lancering project met Wethouder Jelle Beintema gemeente Hellendoorn

Op 6 mei heeft wethouder Jelle Beintema van de gemeente Nijverdal het project gelanceerd samen met  “Mevrouw Mulhof inwoonster van Nijverdal “ en “Meneer Aafko de Vries vrijwilliger van de Welle en de Huiskamer ”. de aftrap. Omdat niet iedereen actief is op internet en juist deze groep behoefte heeft aan o.a. contact, hebben de inwoners van Nijverdal een “ouderwetse” flyer met invulformulier ontvangen. Met hulp van de vele vrijwilligers kunnen zij aangeven welke behoefte zij hebben.

 

Voor meer informatie over het project Noabers helpen eenzame Ouderen kijk op www.ikwz.nl