Marketing en Communicatie 

Als sr. marketing- communicatieadviseur werken wij samen met TerZake. Het bureau geeft strategisch communicatieadvies en heeft expertise in positioneringsvraagstukken en merkbeleving. Ook voor het schrijven van (SEO) teksten, online marketing, video, film animaties en digitale toepassingen. De aandachtsgebieden zijn Welzijn en Zorg, Innovatie en Techniek en Natuur en Beleving.

Zorgeloze vakanties 

Op het terrein van zorgvakanties, gastvrijheidstrainingen en organisatievraagstukken in de zorg werken wij samen met Elmer Ypenburg  van Buro Zorgeloos. We vinden dat iedereen uit de samenleving het recht heeft om op vakantie te gaan en mag genieten van (dagbestedings-) activiteiten. Samen met de aanbieders van zorgvakantieaccommodaties bundelen wij de krachten om zorgbehoevenden, mensen met een beperking en mantelzorgers op vakantie te laten gaan.

Innovatie en maatschappelijke projecten 

Met Gerard Waanders, de drijvende kracht achter Diwabo, zetten wij ons in voor interessante projecten die er maatschappelijk toe doen. Projecten met een meerwaarde voor de omgeving. Ons gezamenlijke brede netwerk binnen de politiek, de overheid en het bedrijfsleven komt hierbij goed van pas. In samenhang met betrokken partijen wordt niet gezocht naar deeloplossingen, maar naar een stabiel geheel: een kloppend totaalplaatje. Onze kracht is dat we out of the box kunnen denken en innovatieve concepten kunnen ontwikkelen.

Verenigingen en onderwijs steunen mantelzorgers en zorgbehoevenden  IkkanWelzijn

 

We werken samen met projectleider Jeroen Ottink. Het samenwerkingstraject IkkanWelzijn zorgt ervoor dat verenigingsvrijwilligers uit Dinkelland zich samen met studenten van Saxion Hogeschool Enschede en Roc van Twente inzetten om voor kwetsbare groepen zoals dementerenden  activiteiten te organiseren of bij te dragen aan de vermindering van eenzaamheid. Zorginstellingen zoals Carintreggeland, Zorggroep Sint Maarten worden hiermee ontzorgd. Zowel de gemeente Dinkelland als de Provincie Overijssel steunen deze aanpak.

Welzijnsactiviteiten

Tafel van Marcelis

Om het gedachtegoed van Willem Marcelis de overleden directeur van de Posten en de wijk te laten voortbestaan en verder tot bloei te laten komen hebben de Enschedese wethouders Jurgen van Houdt en  Jeroen Hatenboer het initiatief genomen tot oprichting van de Tafel van Marcelis. Zo’n 80 Fakkeldragers van dit gedachtegoed organiseren verschillende activiteiten in de wijk waardoor zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen aan initiatieven voor ontmoeting, ontspanning en ontplooiing, met als doel dat zij zich verbonden voelen met elkaar en met de wijk. Ook wij mogen ons fakkeldrager van de Tafel van Marcelis noemen.